ИНОВАЦИИ

КАК НАМИРАМЕ РАБОТА В ПРОМЕНЯЩАТА СЕ СРЕДА

През последното десетилетие подходите в търсенето и намиране на работа претърпяха не само развитие, но и се създадоха условия за креативност.

Преминавайки във времето от отнемащото време и усилия нерентабилно преглеждане на обявите в ежедневника, закупен от близкия вестникарски павилион, рекламни ръчно напечатани обяви и разпространявани по спирките на градския транспорт, през електронните сайтове, професионалните електронни социални мрежи, достигнахме и до първата услуга в България, която съчетава търсенето и намиране на работа със социалните мрежи. А посредническите агенции ни следват през целия път.

Създадена от български програмисти, нова платформа ProfiCV предоставя информация на кандидатите за работа според техните интереси, опит и предпочитания. Платформата е от популярния в света тип social jobbing.

Иновацията е в принципа, според който работните места откриват сами своите кандидати, които не предприемат никакви инициативи за това. Улеснението е и за работодателите, които пестят време в намиране на подходящи кадри.

Платформата е създадена с възможността да съчетава и използва информация от социалните мрежи във Facebook и LinkedIn, като създава автоматично автобиография, и намира най-подходящите позиции чрез иновативен алгоритъм. Прави се автоматична селекция и подбор, като се отчитат образование, професия, опит, интереси, както и локации. От своя страна, работодателите имат автоматичен достъп до цялата обработена информация за кандидатите, както на търсещи активно работа, така е до такива, които не търсят изобщо.

Променя се не само подходът в намиране на работа, но и процесът на подбор и селекция на кандидатите. От бързи еднократни интервюта, с избор между няколко кандидата в началото на последното десетилетие, до няколко часови многократни интервюта съпроводени с тестове, задачи, видео конферентни разговори и екипни срещи.

Как се променя кандидатът – адаптирането е задължително не само за успешна кариера, но и постоянното усъвършенстване и надграждане дават шанс за развитие и задържане в потока на движение, скоростта на който постоянно се увеличава.

За успешно търсене на работа глобалната търсачка Jooble.org предоставя възможността за секунди да откриете желаната позиция, спестявайки време и усилия в преглеждане на основни портали и кариерни сайтове.

Намери си работа днесС помощта на глобалните търсачки, търсенето и намиране на най-подходящата за вас работа става по-бързо, по-лесно, и по-успешно. Намерете своята работа и продължете кариерното си развитие  !